Cephalotus Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Proszę wrzucać zdjęcia kapturnic, które chce się zidentyfikować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Czy jest to Sarracenia leucophylla ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 To prawdopodobnie Sarracenia 'Farnhamii' czyli krzyżówka S. leucophylla i S. rubra. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Ok, bardzo dziękuję Aha i jeszcze mam pytanko, jak można ją rozmnożyć ? Poprzez podział , ale chyba jeszcze za wcześnie .. ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 http://www.flytrap.pl/sarracenia--kapturni...---opis-hodowli Spokojnie można rozbić widoczna roślinę na kilka mniejszych (rozerwać kłącze). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Ok, wielkie dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) Witam. Proszę o identyfikacje mojej kapturnicy.Z góry Dzieki. Edytowane 29 Maja 2012 przez waldo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) Wygląda na młodą sarracenia rubra choć mogę się mylić. Edytowane 29 Maja 2012 przez owadomaniak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
la_ferrara Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 dostałam dwie kapturnice, ale nie mam zielonego pojęcia jakie to.. Proszę o pomoc 1. 2. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 1.Sarracenia x gilpinii (chyba), 2.Sarracenia 'Farnhamii'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 1. S. 'Scarlet belle' 2. S. 'farnhami' Ale to tylko moje przypuszczenia Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Sewcio802 - jest to niezidentyfikowana holenderska hybryda leucophylli , może leucophylla x 'Mitchelliana' . Waldo - na pewno nie jest to rubra, po prostu jedna z wielu niezidentyfikowanych hybryd mających w swoim 'rodowodzie' wiele gatunków - zapewne użyto do tego purpurei, leucophylli, może rubry i zapewne czegoś jeszcze la ferrara - (zgadzam się z przedmówcą) 1. S. 'Scarlett Belle' 2. S. 'Farnhamii' Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Witam, czy to Sarracenia psittacina? Dodam, iż była kupiona od profesjonalnego hodowcy (nie z forum:P) i nie jest to raczej mieszaniec Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Nie jestem pewny na 100% ale strasznie przypomina Sarracenia barbapappa którą kupiłem w Carnisana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Skąd wiesz, że nie jest to mieszaniec ? ;> Jest to hybryda w stylu 'Swaniana' bądź 'Barbapappa', z Holandii Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi